//content.zeal.global/sites/8/BookVideoShort.mp4#t=,6

Færre heltemyter, flere nuancer

Vi vil gerne udfordre billedet af iværksætteren som en heltefigur med en genial idé, der arbejder 100 timer om ugen og sover på en madras i kælderen, indtil virksomheden får succes, hvorefter den sælges til højstbydende investor. 

Vi mener, at det er behov for at udfordre billedet af, hvem der kan blive iværksætter, hvad der skal til for at blive iværksætter og hvad succesfuldt iværksætteri er og kan være

Vi vil gerne opfordre til at iværksætteri gentænkes som en essentiel personlig og faglig kompetence. Iværksætteri handler om at sætte i værk. Det handler om at handle. Om at lære gennem erfaring og om at fejle på mange forskellige måder. Det handler om at finde sin egen vej. Om at kunne formulere sin egen definition af succes. 

Bogen er derfor både en guide til iværksætteri som kompetence, og en værktøjskasse, som hjælper dig til at forholde dig til og aktivt udvikle dig mod en bæredygtig forretning som balancerer alle tre bundlinjer. 


Hvorfor et isbjerg?

Der er rigtig meget fokus på det synlige i iværksætteri, det der handler om selve idéen (produktet eller servicen) og det iværksætteren viser af sig selv udadtil. Det er dog vores erfaring, at det er alt det usynlige, som er afgørende for din succes som iværksætter: din personlige udvikling, dit team og alt det, der ligger bag ved eksekveringen af idéen, som sjældent kommer op til overfladen. 

Derfor er det oplagt at visualisere bogens fortælling med et isbjerg, som også er blevet et populært og letforståeligt billede på klimaforandringernes påvirkning og dermed den brændende platform, der driver mange iværksætteres fokus på bæredygtighed. 

Derfor har vi skrevet denne bog.

Først og fremmest, vil vi gerne dele ud af vores erfaring, som rådgivere i bæredygtige forretningsmodeller, undervisere i entreprenørskab og facilitatorer af iværksætterprogrammer. Vi vil gerne hjælpe dig, der har en idé, du gerne vil teste. Dig, som går med en iværksætter i maven. Dig, som allerede har startet din virksomhed og søger sparring på, hvordan du kommer videre med den.